Τραπεζάκι από κουτάκια


Σας χρειάζεται ένα τραπεζάκι για να βάλετε τα διακοσμητικά σας ή έχετε πολλά κουτάκια από αναψυκτικά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Μπορούμε να τα συνδυάσουμε και τα δυο! Δείτε παρακάτω πως θα το πραγματοποιήσουμε…
Θα χρειαστούμε:

16 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών,
σπρέι με χρώμα (όποιο μας αρέσει),ψαλίδι,
αφρώδης κολλητική ταινία διπλής όψεως, άμμος,
γυαλί σε διαστάσεις 35εκ*40εκ και πάχους 4χιλ.

Ζητήστε από εκεί που θα προμηθευτείτε το τζάμι, να κόψουν τις γωνίες και να το τρίψουν από τα πλάγια για να μην κόβει και να είναι λείο. Αντί για κολλητική ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιλικόνη, χρειάζεται όμως και ένα ειδικό ‘μπιστόλι’ σιλικόνης.

1. Σε εξωτερικό χώρο καλά αεριζόμενο και σε σταθερό σημείο, απλώνουμε μερικές εφημερίδες για να μην λερώσουμε και βάζουμε πάνω τα κουτάκια, διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσεως του σπρέι και στην συνέχεια τα βάφουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και αν σε κάποια σημεία δεν έχουν βαφτεί καλά τα ξανά περνάμε.

2. Όταν τα κουτάκια έχουν στεγνώσει, παίρνουμε 4 από αυτά και τα γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω με άμμο. Αυτό θα βοηθήσει για να υπάρχει κάποιο βάρος στα πόδια και να μην γυρίσει το τραπεζάκι μας.
3. Παίρνουμε τώρα την ταινία διπλής όψεως και κόβουμε ένα μικρό κομμάτι. Αφαιρούμε το προστατευτικό και την κολλάμε σε ένα κουτάκι με άμμο από το εσωτερικό του στεφάνι, έτσι ώστε να μπει ένα άλλο κουτάκι άδειο από πάνω για να σφηνώσει στην ταινία και το πιέζουμε προσεχτικά για να κολλήσει και αυτό(προσέχουμε να κάτσει στην μέση όσο γίνεται καλύτερα). Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο και με άλλα 2 άδεια κουτάκια για να ολοκληρωθεί το 1 πόδι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 3 πόδια, βάζοντας κάτω 1 κουτάκι με άμμο και άλλα 3 άδεια μετά.





4. Παίρνουμε ξανά την ταινία διπλής όψεως και κόβουμε κομμάτια 4,5εκατοστον. Βάζουμε 2 κομμάτια ταινίας στο εσωτερικό της πάνω πλευράς, στο τελευταίο κουτάκι από κάθε πόδι προσέχοντας να μην προεξέχει ταινία προς τα έξω. Βάζουμε ξανά 2 κομμάτια ταινίας κάθετα με τα προηγούμενα για να κολλήσουν μεταξύ τους και τέλος άλλα 2 κομμάτια και πάλι κάθετα με τα προηγούμενα. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσουμε το κενό, μεταξύ κουτάκι-τζάμι. Τέλος θα βάλουμε ξανά ταινία αλλά τώρα με 3 κομμάτια για να καλυφθεί όλη η πάνω πλευρά για να φαίνεται ομοιόμορφα και θα κόψουμε κυκλικά ότι περισσεύει.


5. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κολλήσουμε το τζάμι με τα πόδια, αφού τα έχουμε βάλει πρώτα σε απόσταση μεταξύ τους και προσέχουμε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες οι αποστάσεις. Πιέζουμε προσεχτικά για να κολλήσει το τζάμι με την ταινία και το τραπεζάκι μας είναι έτοιμο!


Μπορείτε να το στολίσετε με διάφορα διακοσμητικά όπως "Βάζο-Ουράνιο τόξο" ή το "Διακοσμητικό μπουκάλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: