Πασχαλινό καλάθι

Τις ημέρες του Πάσχα τα Πασχαλινά αυγά έχουν την τιμητική του. Όλοι ψάχνουμε να βρούμε το ποιο ανθεκτικό για να κερδίζουμε τους υπόλοιπους στις περίφημες ‘Αυγομαχίες’! Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα Πασχαλινό καλαθάκι, με τα ανθεκτικότερα αυγά από όλους!!

Θα χρειαστούμε:

  Λευκός πηλός* που στεγνώνει χωρίς ψήσιμο
  (εμείς θα χρησιμοποιήσουμε και ροζ πηλό),
  διάφορα χρώματα (τέμπερες), 1 πινέλο.
Προαιρετικά:
  ένα βαθύ πιατάκι ή μπολάκι, λεπτό γυαλόχαρτο.

*Ο λευκός πηλός μπορεί να βαφτεί με χρώματα ενώ ο ροζ όχι.


1. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από τον λευκό πηλό, και αρχίζουμε να τον πλάθουμε όπως η πλαστελίνη για να μαλακώσει, έτσι ώστε να μπορούμε σχετικά εύκολα να του δώσουμε σχήμα αυγού. Αν δεν πλάθετε εύκολα βρέχουμε λίγο τα χέρια μας, με προσοχή ώμος γιατί αν προσθέσουμε περισσότερο νερό από ότι θέλει θα γίνει πολύ μαλακός. Αφού έχουμε δώσει σχήμα αυγού στον πηλό, τον αφήνουμε να στεγνώσει μερικές ώρες. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε όσα αυγά θέλουμε.


2. Για να φτιάξουμε το καλαθάκι:
Θα πάρουμε ξανά ένα κομμάτι πηλού και θα τον πλάσουμε ξανά όπως στο βήμα 1, όμως τώρα θα τον ανοίξουμε σε σχήμα κυκλικό και θα τον βάλουμε μέσα στο πιατάκι μας για να πάρει το σχήμα του και το αφήνουμε να στεγνώσει. Για να μην κολλήσει ο πηλός μπορούμε να βάλουμε λίγο χαρτί η λαδόκολλα.

3. Όταν έχουν πλέων στεγνώσουν όλα θα είναι πολύ σκληρά και ανθεκτικά. Αν υπάρχουν μικρές λακκούβες ή ρωγμές ή αν θέλουμε να μοιάζουν καλοσχηματισμένα μπορούμε να πάρουμε ένα λεπτό γυαλόχαρτο και να τα τρίψουμε. Στην συνέχεια μπορούμε να βάψουμε τα αυγά και το καλαθάκι σε ότι χρωματισμούς θέλουμε με το πινέλο και τα χρώματα, βάφοντας ξανά 1-2 φορές αν χρειασθεί και μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με διάφορες χαλκομανίες.

Καλό Πάσχα…


Δεν υπάρχουν σχόλια: