Βάζο-Ουράνιο τόξο


Στην κατασκευή μας Λουλούδια-γκοφρέ είδαμε πως μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα λουλούδια απλά και εύκολα. Παρακάτω θα δούμε πως θα φτιάξουμε ένα φανταστικό βάζο στα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Θα χρειαστούμε:

1 διάφανο γυάλινο βάζο,
διάφανες διακοσμητικές πέρλες νερού,
χρυσόσκονες σε διάφορα χρώματα,
εμείς χρησιμοποιήσαμε 7 διαφορετικά χρώματα.


1. Βάζουμε τις πέρλες σε 1 πλαστικό μπουκάλι και το γεμίζουμε σχεδόν όλο με νερό για να φουσκώσουν μερικές ώρες ή αν έχουμε ήδη έτοιμες χρησιμοποιήσουμε αυτές.

2. Όταν οι πέρλες είναι έτοιμες ρίχνουμε μια μικρή στρώση στο βάζο για να δημιουργήσουμε μια βάση.


3. Παίρνουμε τις χρυσόσκονες και βάζουμε τα διάφορα χρώματα που έχουμε επιλέξει σε μια χρωματική σειρά για να είναι ομοιόμορφα. Αρχίζουμε με το πρώτο χρώμα και ρίχνουμε αρκετή χρυσόσκονη για να κάτσει πάνω στις πέρλες.

4. Πολύ προσεχτικά ρίχνουμε ξανά μια μικρή στρώση από πέρλες, προσέχουμε ώμος να μην τις ρίχνουμε από ψηλά και γρήγορα για να μην αναπηδούν μεταξύ τους και ανακατευτούν.


5. Ρίχνουμε τώρα το δεύτερο χρώμα χρυσόσκονης που έχουμε για να κάτσει πάνω στις πέρλες. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα προηγούμενα βήματα βάζοντας μια στρώση πέρλες και μετά χρυσόσκονη και ξανά πέρλες….μέχρι να γεμίσουμε το βάζο μας αλλά όχι μέχρι πάνω (αφήνουμε μια απόσταση περίπου 5-6 εκατοστών). 



Σαν τελευταίο στρώμα θα βάλλουμε τις διπλάσιες πέρλες από πριν για να κάτσει πάνω στο τελευταίο στρώμα χρυσόσκονης για να την εγκλωβίσει σταθερά.







6. Τώρα πρέπει να δώσουμε όλη μας την προσοχή!
Γεμίζουμε το βάζο μας με νερό πολύ αργά και προσεχτικά ρίχνοντας το νερό μέσα από τα τοιχώματα του αν μπορούμε, για να μην ανακατευτεί η χρυσόσκονη και χωρίς να το αναταράζουμε.


Το γεμίζουμε μέχρι να καλυφτούν οι πέρλες και όχι παραπάνω γιατί θα ανασηκωθούν οι πέρλες.



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Λουλούδια γκοφρέ που είδαμε σε άλλη μας κατασκευή, για να τα βάλετε στο βάζο μας.



Το υπέροχο βάζο μας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: