Διακοσμητικό μπουκάλι

Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο διακοσμητικό μπουκάλι πολύ εύκολα και οικονομικά!


Θα χρειαστούμε:

1 γυάλινο διάφανο μπουκάλι,
διακοσμητικές πέρλες που απορροφούν το νερό σε 4 χρώματα
(θα χρησιμοποιήσουμε διάφανες, κόκκινες, πορτοκαλί, και μοβ),
4 άδεια πλαστικά μπουκάλια (του εμφιαλωμένου νερού),
1 φελλό.


Αρχικά αφαιρούμε όποιες ετικέτες έχει το γυάλινο μπουκάλι με ζεστό νερό, και τρίβοντας το με ένα σφουγγαράκι.

1. Τοποθετούμε σε κάθε πλαστικό μπουκάλι, ένα χρώμα* από τις διακοσμητικές πέρλες και τα γεμίζουμε με νερό. Το μπουκάλι με τις διάφανες πέρλες το γεμίζουμε όλο, και περίπου το μισό για τα άλλα χρώματα, και τα αφήνουμε 3-10 ώρες ανάλογα με το πόσο θέλουμε να μεγαλώσουν (3 με 4 ώρες είναι αρκετές).

*Θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τις διάφανες πέρλες οπότε θα τις βάλουμε όλες στο νερό, από τα υπόλοιπα χρώματα θα χρειαστούμε λιγότερες οπότε βάζουμε τις μισές.

2. Μόλις οι πέρλες μεγαλώσουν αρκετά, περνούμε το γυάλινο μπουκάλι και το χωρίζουμε νοητά σε έξι τμήματα .Βάζουμε μέσα σε αυτό πρώτα τις κόκκινες πέρλες μέχρι να συμπληρώσουμε το πρώτο από τα έξι τμήματα.

3. Στην συνέχεια βάζουμε διάφανες πέρλες, μέχρι να συμπληρωθεί και το δεύτερο τμήμα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα χρώματα εναλλάξ.
4. Μόλις τελειώσουμε την παραπάνω διαδικασία και συμπληρώσουμε μέχρι επάνω το μπουκάλι με τις πέρλες, το γεμίζουμε προσεχτικά με νερό μέχρι πάνω, αν μπορούμε μέχρι το χείλος του μπουκαλιού. 
Όταν θα βάλουμε το νερό στο μπουκάλι και το γεμίσουμε, ανάμεσα στις πέρλες θα υπάρχει κενό με αέρα που θα έχει εγκλωβιστεί, το οποίο θα είναι πολύ εντυπωσιακό. 5. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον φελλό προσεχτικά στο μπουκάλι έτσι ώστε να μην φουσκώσουν περισσότερο οι πέρλες και να μην εξατμιστεί το νερό. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε διάφανη μεμβράνη μαγειρικής.

Το διακοσμητικό μας μπουκάλι είναι έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: