Θήκη για μαχαιροπίρουνα


Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια υπέροχη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα μας και να ομορφύνουμε το τραπέζι μας.

Θα χρειαστούμε:

1 χρωματιστώ χαρτί Α4
χάρακα, ψαλίδι,


1) Κόβουμε την σελίδα Α4 σε διαστάσεις 15εκ*15εκ


2) Γυρίζουμε το χαρτί έτσι ώστε να το βλέπουμε σε σχήμα ρόμβου και το διπλώνουμε σε τρίγωνο αριστερά-δεξιά και μετά πάνω-κάτω για να δημιουργηθεί μια τσάκιση σε σχήμα σταυρού, στην συνέχεια το ανοίγουμε ξανά σε ρόμβο.





3) Διπλώνουμε το δεξί τμήμα με την δεξιά μύτη να εφάπτεται στο κέντρο του σταυρού.









4) Μετρήστε περίπου 1,5-2 εκατοστά δεξιότερα της κάθετης γραμμής του σταυρού και διπλώστε το δεξί τμήμα προς τα αριστερά.









5) Διπλώστε το αριστερό τμήμα του χαρτιού προς τα δεξιά για να καλύψει το δεξί τμήμα (τώρα θα έχει δημιουργηθεί ένα προσχέδιο της θήκης, όμως είναι ακόμα ανολοκλήρωτη).







6) Γυρίστε την θήκη με την πίσω πλευρά και διπλώστε ξανά το αριστερό τμήμα προς το κέντρο, το μικρό τρυγονάκι που περισσεύει διπλώστε το προς τα αριστερά .











7) Μετρήστε περίπου 1,5-2 εκατοστά προς τα κάτω από την οριζόντια γραμμή του σταυρού και διπλώστε το κάτω μέρος του χαρτιού προς τα πάνω.






8) Διπλώστε από το κάτω τμήμα το πάνω-δεξί κομμάτι προς τα μέσα (σαν αγκίστρι) και περάστε το να αγκιστρώσει στην εσοχή στο κέντρο.



9) Γυριστέ την θήκη με την μπροστά πλευρά και είναι έτοιμη.




Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: