Λαμπάδα-Πεταλούδα

Την βραδιά της Ανάστασης η λαμπάδα είναι απαραίτητη. Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε με λίγη φαντασία να φτιάξουμε την δική μας μοναδική λαμπάδα…φυσικά είναι και ένα υπέροχο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.


Θα χρειαστούμε:

1 κερί (με μεγάλη περιφέρεια κατά προτίμηση),
1 πεταλούδα και κορδέλες για διακόσμηση,
χρωματιστή άμμο, κόλλα τύπου ατλακολ, ψαλίδι,
χρυσόσκονη, λίγες εφημερίδες.




Αρχικά απλώνουμε μερικές εφημερίδες σαν βάση που θα μας χρησιμεύσουν για προστασία και για να μαζέψουμε την περιττή άμμο που θα χρησιμοποιήσουμε.



1) Βάζουμε το κερί πάνω στις εφημερίδες και απλώνουμε ομοιόμορφα λίγη κόλλα περίπου στο 1/3 του, από την βάση έως λίγο ποιο κάτω από την μέση του κεριού.






2) Προσεχτικά ρίχνουμε αρκετή χρωματιστή άμμο στο κερί για να κολλήσει, και το αφήνουμε αρκετή ώρα για να σταθεροποιηθεί (μισή με μια ώρα).

3) Αφού έχει στεγνώσει η κόλλα, γυρίζουμε το κερί με το πλάϊ για να πέσει η περιττή άμμος, και κάνουμε την ίδια διαδικασία όπως στα βήματα 2 & 3 και στο υπόλοιπο κερί. Την άμμο που δεν έχει κολλήσει μπορούμε να την ξανά χρησιμοποιήσουμε.



4) Μόλις τελειώσουμε με τα προηγούμενα βήματα συνεχίζουμε, βάζοντας μια σταγόνα κόλλας στο κερί ακριβώς πάνω από το σημείο που είναι η άμμος, για να κολλήσουμε την αρχή της κορδέλας στο κερί και να είναι σταθερή.




5) Όταν στεγνώσει η κόλλα, αρχίζουμε να τυλίγουμε την κορδέλα σε στιλ σπιράλ προς τα πάνω μέχρι να καλύψουμε το δεύτερο 1/3 του κεριού (περίπου λίγο πιο πάνω από την μέση). 

Βάζουμε ξανά λίγη κόλλα για να σταθεροποιήσουμε την κορδέλα ή μπορούμε να συνεχίσουμε το τύλιγμα προς τα κάτω μέχρι το σημείο της άμμου.


*Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το ότι να υπάρχει αρκετή απόσταση για να καίει η λαμπάδα, μια απόσταση 8-10 εκατοστών στην κορυφή είναι αρκετή.






6) Απλώνουμε ξανά κόλλα από το σημείο την κορδέλας και προς τα πάνω για περίπου 5-6 εκατοστά, και ρίχνουμε λίγη χρυσόσκονη για να κολλήσει.








7) Τέλος κολλάμε την πεταλούδα στην ταινία και η λαμπάδα μας είναι έτοιμη!



Καλό Πάσχα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: