Βραδινός Ουρανός


Αν σας αρέσει να βλέπετε το βράδυ τα αστέρια στον ουρανό, και θέλετε κάποιο από αυτά να γίνει δικό σας…μπορείτε, και μάλιστα όχι μόνο ένα, αλλά πολλά! Πως; πολύ εύκολα…

Θα χρειαστούμε:

1 κάδρο και χαρτόνι με το ίδιο μέγεθος,
σπρέι μαύρου χρώματος,
κόλλα με χρυσόσκονη (glitter)
σε διάφορα χρώματα.


1. Σε ανοιχτό χώρο με καλό αερισμό, απλώνουμε μερικές εφημερίδες για να μην λερώσουμε και τοποθετούμε πάνω το χαρτί. Διαβάζουμε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεων του σπρέι και βάφουμε το χαρτί χωρίς όμως να ρίξουμε πολύ χρώμα στην αρχή και ‘ποτίσει’, το αφήνουμε να στεγνώσει και βάφουμε ξανά μέχρι να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια του.

2. Αφού έχουμε βάψει το χαρτί και έχει στεγνώσει καλά, παίρνουμε το ασημί glitter και αρχίζουμε να πατάμε με την μύτη πάνω στο χαρτί για να αφήσει μια κουκκίδα-αστέρι από χρυσόσκονη, συνεχίζουμε κάνοντας σε τυχαία σημεία κουκκίδες, σε όλη την επιφάνεια. Αφού κάνουμε όσες μικρές κουκκίδες θέλουμε στο χαρτί, κάνουμε και μερικές κουκκίδες λίγο μεγαλύτερες, που θα είναι τα μεγαλύτερα αστέρια σε διάφορα σημεία, δεν το παρακάνουμε όμως! 


3. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε μερικά μικρά και μεγαλύτερα αστέρια και με τα άλλα χρώματα, αλλά σε αρκετά μικρότερο αριθμό από ότι τα ασημί.





4. Αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα και βάζουμε το χαρτί στο κάδρο προσεχτικά για να μην ξεκολλήσει κάποιο αστεράκι!
Αυτό ήταν, τώρα έχουμε τα δικά αστέρια και αστερισμούς, με όποιο όνομα θέλουμε εμείς.


Καλή άστροπαρατήρηση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: