Κηροστάτης λαμπάδας

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας μοναδικό κηροστάτη για την λαμπάδα μας.

Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο χαρτί Α4 (χαρτόνι κατά προτίμηση),
χάρακας, ψαλίδι, κόλλα.

1. Παίρνουμε το χαρτόνι και κόβουμε ένα κομμάτι με διαστάσεις 15εκ*15εκατοστα.
2. Τοποθετούμε το χαρτί που κόψαμε μπροστά μας σε σχήμα ρόμβου και διπλώνουμε την αριστερή πλευρά πάνω στην δεξιά πλευρά, κάνοντας την τσάκιση στο κέντρο του χαρτιού. Προσέχουμε οι δυο γωνίες (αριστερή-δεξιά) να εφάπτονται.


3. Τώρα διπλώνουμε ξανά, με την κάτω πλευρά προς τα πάνω, (προσέχοντας να εφάπτονται οι γωνίες), και δημιουργούμε την τσάκιση.
4. Διπλώνουμε τελευταία φορά, με την πάνω γωνία στην κάτω δεξιά, δημιουργώντας την τσάκιση.5. Μετράμε από την δεξιά γωνία 2 εκατοστά και κόβουμε το μικρό τρυγονάκι.

6. Από την αριστερή γωνία τώρα μετράμε 0,5 εκατοστά και κόβουμε ξανά.


7. Ανοίγουμε το διπλωμένο χαρτί και έχουν δημιουργηθεί 8 ‘τρυγονάκια’ με τσακίσεις. Κόβουμε προσεχτικά 2 διπλανά τρίγωνα.

8. Βάζουμε κόλλα σε 1 τρίγωνο το κολλάμε με το απέναντι τρίγωνο προσέχοντας να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος κύκλος στην βάση. Τώρα θα έχουμε δημιουργήσει ένα ‘χωνί’.9. Τέλος κόβουμε 0,5εκ στην βάση του χωνιού, πάνω στις τσακίσεις, και είναι έτοιμο να το τοποθετήσουμε στην λαμπάδα προσεχτικά από την πάνω πλευρά προς τα κάτω, σε ικανοποιητική απόσταση λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να έχει αρκετή απόσταση από την φλόγα, για να μην υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.
Αν δεν είναι αρκετό το άνοιγμα για να μπει στην λαμπάδα, κόβουμε λίγο περισσότερο και δοκιμάζουμε ξανά.


Μπορούμε να διακοσμήσουμε τον κηροστάτη μας με διάφορα αυτοκόλλητα, να τον ζωγραφίσουμε ή ότι άλλο θέλουμε…Καλό Πάσχα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: