Κάδρο από Θήκη CD

Έχετε θήκες από cd που δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο του δωματίου σας και δεν θέλετε να ξοδευτείτε; Ιδού ένας έξυπνος τρόπος για να το πραγματοποιήσετε…
                                                      

   Θα χρειαστούμε:


   Μια διαφανή θήκη cd (το κάλυμμα ή την βάση),
   φύλλα χαρτιού σε ότι χρώματα σας αρέσουν,
   ένα λαστιχάκι (πλαστικό ή μαλλιών)
   κόλλα, ψαλίδι, μολυβί, χάρακας.






1. Ευθυγραμμίζουμε όλα τα φύλλα χαρτιού μεταξύ τους έτσι ώστε να κόψουμε ευθείες λωρίδες. Μετράμε με τον χάρακα και κόβουμε λωρίδες των 2 εκατοστών, θα χρειαστούμε συνολικά 12 λωρίδες.







2. Παίρνουμε 2 λωρίδες και τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη σε γωνία 90° όπως στην φωτογραφία.






3. Παίρνουμε μια τρίτη λωρίδα και την τοποθετούμε παράλληλα στην πρώτη και σε γωνία 90° με την δεύτερη, αλλά τώρα την περνάμε από την κάτω πλευρά (αντίθετα με την πρώτη λωρίδα) όπως φαίνεται στην φωτογραφία.





4. Συνεχίζουμε κάνοντας το αντίστοιχο με μια νέα λωρίδα περνώντας την εναλλάξ, δημιουργώντας ένα πλέξιμο μεταξύ τους.





5. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να πλέξουμε όλες τις λωρίδες μεταξύ τους. Στο τέλος προσέχουμε να εφάπτονται και να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα τους.





6. Παίρνουμε την κόλλα και κολλάμε τις άκρες των λωρίδων για να σταθεροποιηθούν. Μόλις κολλήσουμε τις άκρες στην μια πλευρά γυρίζουμε την κατασκευή και από την άλλη και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.




7. Μετράμε και κόβουμε το περιττό χαρτί στις άκρες έτσι ώστε να χωράει στην θήκη, και το τοποθετούμε προσεχτικά μέσα σε αυτήν.





8. Παίρνουμε το λαστιχάκι και το περνάμε στην θήκη για να δημιουργήσουμε μια θηλιά έτσι ώστε να μπορέσουμε να το κρεμάσουμε στον τοίχο.



Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρωμάτων και για διάφορες διαστάσεις με μεγαλύτερες κορνίζες κλπ. ή σχήματα…
Καλές δημιουργίες…            


Δεν υπάρχουν σχόλια: